Kilimanjaro 

För precis en vecka sedan idag så kom vi ner från berget. Viöken resa vi gjort, det är svårt att skriva och berätta om den så att allt kommer till sin rätt liksom. 

Från dag ett var allt fantastiskt,  landet, människorna och deras lugn och deras leenden, våra guider och de andra i vår grupp,  allt var bara så bra. Maten var supergod och allt var väldigt genomtänkt och välordnat. 

Vi blev väckta rätt tidigt på morgnarna, mellan 5-6 ungefär med kaffe eller the till tältet. Då hade vi en timme på oss till frukost att packa ihop sovsäck och liggunderlag, packa väskan, fylla vatten och klä oss klart osv. Sen var det frukost ungefär en timme innan vi gick mot nästa läger. Någon dag gick vi hela dagen och någon dag kom vi fram till nästa läger redan till lunch. Det var lyxigt, då fick vi tvättvatten i baljor och kunde softa hela eftermiddagen. 

Varje dag när vi kom till nattens läger blev vi välkomnade av våra inhemska guider och bärare med sång och dans,  dessa fantastiska människor. Efter det var det stretching och sen popcorn och te.  

Det varierade lite i gruppen hur vi blev påverkade av höjden. Jag var lite aptitlös 2 måltider,  någon kräktes en hel dag,  någon fick diarrée och någon fick väldigt hög puls och mådde illa. Jag måste säga att jag faktiskt mådde oförskämt bra.

Men alla 16 gav vi oss iväg från Base camp för att nå toppen. Toppnattenen var kall,  ca -5 minus och 12 ms som kylde rätt bra så när solen gick upp vid 7 tiden på morgonen så var det en helt fantastisk känsla och så otroligt vackert. 

I våran grupp var vi 11 st som tog oss ända upp till toppen och jag var en av dom. Sista 700 meterna från Stella point till uhuru peak var lättast och flackast men samtidigt jobbigaste biten… jag var så trött… sovtrött.  Men tillslut så stod jag där och tröttheten försvann.  

Vi har otroligt många bilder och är svårt att välja ut vilka som ska få vara med här… men här kommer ett gäng kort som inte är i ordning. 

Mer detaljerade inlägg kan komma senare, även inlägg och bilder från safarin kanske kommer… 

 / Linn ♡ 

7 svar på “Kilimanjaro ”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *